Torbat-e Heydarieh ، پایتخت ابریشم ایران

ساخت وبلاگ

ابریشم

اگر ابریشم را به عنوان مؤلفه هویت ایرانی در نظر بگیریم ، گمراه نشده ایم و اگر بگوییم قلب این هویت در "Bayg" از Heydariyeh ، Khorasan Razavi می تپد ، ما زیاد نگفتیم ، هرچندامروز ضربان قلب شماره گذاری می شود و تصمیم به "بومی سازی" آن بازآفرینی می شود. نیاز است.

20 استان این کشور در زمینه صنعت بافندگی فعال است ، که استان گیلان مرکز تولید پیله ابریشم مرطوب و استان خراسان رازاوی علاوه بر داشتن رتبه دوم تولید پیله مرطوب ، با 85 ٪ از ابریشم کشور است. نخ ، پایتخت ابریشم ایران است. می آید

بخش بیگ به مرکز شهر بیگ ، واقع در 20 کیلومتری شمال غربی توربات حیدریه ، با هشت روستا به نام گوشان ، سورخ آباد ، رود ماژان ، رازاک ، فدیه ، هشار ، خورشبر و بسکت ، یکی از مناطق اصلی تولید سعادت و ابریشم در خوراساناستان رازاوی است.

چهل و پنج روز برای تخم مرغ های کوچک و سیاه کافی است که به پیله های ابریشمی با ارزش تبدیل شوند و به عنوان یک محصول جانبی از فعالیت های اقتصادی در کنار کشاورزی و باغبانی در بهار ، آنها برای هزاران خانواده به بخش پررونق میز تبدیل می شوند.

تولید پیله های کرم ابریشم سرانجام منجر به تکمیل یک زنجیره هنری به نام بافندگی ابریشم می شود که یکی از صنایع دستی این منطقه است.

بافندگی نخ های ابریشمی از الیاف حاصل از پیله های ابریشمی دارای سابقه طولانی در ایران است و قدمت آن به دوران ماقبل تاریخ در بین مردم روستایی این سرزمین باز می گردد.

ثبت ملی روستای اول و شهر ابریشم ایرانی در توربات هایدارییه

دهکده بسک ، یکی از کارکردهای منطقه بیگ توربات حیدریه ، با جمعیت 3،400 نفر ، به همراه جاذبه های طبیعی و تاریخی ، حرفه ای بافندگی خود را به عنوان اشغال اجدادی مردم این منطقه حفظ کرده است و روستائیان هستندپر از طبیعت و طعم ملایم. علاوه بر همه زیبایی های طبیعت خدادادی منطقه و جاذبه های گردشگری روستای آنها ، آنها نیز درگیر هنر بافندگی ابریشم هستند.

در مردادماه 1397 هجری شمسی با حضور جمعی از مسئولان کشوری و محلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سند ثبت ملی روستای بسک به عنوان تنها روستای ملی صنایع دستی خراسان رضوی به صورت میدانی رونمایی شد. ابریشم بافی و مدیرکل وقت میراث فرهنگی. صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در بیانیه ای اعلام کرد: این استان بیش از سه هزار روستا دارد که از این تعداد تنها «بسک» تربت حیدریه عنوان دهکده ملی صنایع دستی در رشته ابریشم بافی را به نام خود ثبت کرده است.

ابوالفضل مکرمی فر این اقدام را مقدمه ای برای ثبت جهانی این دهکده ابریشم خواند و افزود: بسک به زودی به عنوان دهکده جهانی در زمینه ابریشم بافی معرفی می شود که می تواند از ورود غیرمجاز نخ ابریشم خارجی به کشور جلوگیری کند. ایجاد حرفه ابریشم». قتل در ردیف مشاغل سخت و زیان آور سازمان تامین اجتماعی.

وی گفت: ایجاد خانه صنایع دستی ابریشم در روستا، راه اندازی کارگاه فرآوری متمرکز، تولید و آموزش از مرحله استخراج نخ تا بافت ابریشم اعم از بافندگی، پیله کشی، سفیدکاری، رنگرزی، ریسندگی، بافندگی و ریزبافی، ایجادزیرساخت های خدماتی و رفاهی و گردشگری در روستای بسک برای جذب گردشگر، رفع مشکل بیمه هنرمندان و ایجاد موزه ابریشم در منطقه بایگ از پیشنهادات و برنامه های این اداره کل در این منطقه است.

حمایت از این اقدام و یک سال بعد در مرداد ماه 1377 شهر «بایگ» تربت حیدریه از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان اولین شهر ابریشم سازی ملی ایران انتخاب و معرفی شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه و زاوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از اقداماتی که از آن زمان تاکنون در بایگ و روستای بسک انجام شده و کارهایی که باید انجام می شد و همچنان ادامه دارد، گفت:در زمین: حدود 2400 هنرمند بالقوه در حرفه ابریشم بافی در منطقه وجود دارد که به دلیل کمبود مواد اولیه از مجموع 1200 کارگاه سنتی ابریشم بافی در شهر بایگ به حدود 400 کارگاه کاهش یافته است. در هر فصل تنها 800 نفر حضور دارند و در صورت تامین مواد اولیه مورد نیاز یعنی 1800 تن در سال، 800 کارگاه دیگر فعالیت خود را از سر می گیرند.

علی محمدی افزود: "البته ، رویکرد جدید تکمیل زنجیره تولید تا زمان مصرف پس از تولید نخ یا به عبارت دیگر ، احیای محصولات مرتبط با ابریشم مانند بافندگی ، بافندگی روبان و بافندگی خوب است و اکنون 20هنرمندان در این زمینه کار می کنند. "

وی افزود: "از این نظر ، خانه صنایع دستی ابریشم در مجاورت تعاونی کرم ابریشم Baig راه اندازی و مجهز شده است ، که در آن تمام مراحل تولید ، از جمله آموزش در صنایع دستی مربوط به ابریشم ، از جمله بافندگی ابریشم ، بافندگی ابریشم ، رنگ آمیزیو پردازش بافندگی ابریشم و طلا. "در ادامه توسط اساتید پیشرو در این زمینه.

وی افزود: "امسال در نوروز امسال ، به دلیل شرایط عمومی کشور ، ما دوباره شاهد حضور گردشگران و ایجاد جشنواره های مختلف در منطقه بودیم که می تواند نشانگر تجدید حیات حرفه ای بافندگی ابریشم و هنر ابریشم باشدبافندگی در این منطقه. "

تصمیم بگیرید که با چه کسی ، تهران یا توربات حیدریه؟مشکل این است که

ما نباید مقامات محلی ، مدیران استانی یا تصمیم گیرندگان ملی را برای سهل انگاری چند دهه پیغام های شهر توربات هیدارییه مقصر بدانیم. اما یک واقعیت تاریخی تلخ که تا به امروز بسیاری از فعالان را در حرفه ها و مشاغل قبایل و قبیله های ایرانی گرفتار کرده است ، این است که ، متأسفانه ، محور اصلی تصمیم گیری در کشور همیشه در پایتخت آغاز می شود و در تهران به پایان می رسد. به نظر می رسد که مدیران غیر بومی همیشه و در همه جا با مشکلات نسبت به مدیران بومی و محلی آشنا هستند و می توانند تصمیمات بهتری بگیرند و راه حل ارائه دهند.

این همان مشکلی است که گروهی از پیله های Baig Torbat-Heydariyeh از آن شکایت می کنند ، می گویند که هر وقت مشکلات خود را با مدیران محلی مطرح می کنند ، آنها را به این حق می دهند و می گویند ، "این بخشنامه از تهران صادر شده است و ما این قدرت را داریم که بیان کنیمآی تی.""ما هیچ ایده ای نداریم."

فعالیت گدایان و پیلها ، که اغلب از 20 فارواردین هر سال شروع می شود و معمولاً حدود سه ماه طول می کشد ، و طبق این طبقه کارگر ، بقیه سال باید به دنبال مشاغل جعلی یا با کمک واسطه ها با نگه داشتن واردات باشد. پیله های خارجی مشغول است.

یک قاتل ابریشمی در بیگ به ایرنا گفت: "تمام مشکل ما از زمانی شروع شد که کارگزاران از سهل انگاری مقامات و افراد درگیر در این زمینه استفاده کردند و پیله های خارجی ارزان و ارزان را به منطقه آوردند."

حسین پاکزاد بیگی افزود: "اگرچه پیله های خارجی کیفیت نمونه های خانگی را ندارند ، اما به دلیل ارزان بودن و از طرف دیگر ، آنها غذای اساسی را در طول سال تهیه می کردند ، بنابراین کارگران پیله به تدریج به این جهت جذب می شدند."

وی گفت: "مطمئناً ، هنگامی که فروشندگان حتی نخ ابریشم غیر عادی را از چین وارد می کردند ، این مشکل تشدید می شد ، که در واقع یک شلیک در بازوی صنعت ابریشم بیگ بود."

رئیس یک کارگاه بافندگی ابریشم در بیگ به ایرنا گفت: "به طور متوسط 2 کیلوگرم نخ از هر 5 کیلوگرم پیله بدست می آید. با فرض اینکه این کارگاه ها هر روز فعال هستند ، باید 800 کیلوگرم نخ در روز تولید شود ، اما در عمل این مورد است. "نه ، زیرا ممکن است این کارگاه ها به مدت 10 تا 20 روز در ماه فعال تر نباشد.

علی محمد زاده بیگی افزود: "هر کارگر باید کار خود را از سه صبح صبح شروع کند ، که معمولاً تا ساعت 12 ظهر ادامه می یابد ، که اکنون زمان کار پیله است و اگر فعالان در این زمینه سخت کار می کنند ، شاید فقط در مورد آن80 میلیون در سال. "ریال را در دستان خود بگیرید.

وی با توجه به پرداخت دستمزدها به کارگران ابریشم ، گفت: "دستمزد یک کارگر یک روز نیست ، بلکه معمولاً برای یک کالای پیله ، که معادل پنج کیلوگرم است ، به طور متوسط 700000 ریال در روز پرداخت می شود ، که این استخیلی زیاد نیست ، به خصوص از زمان کار با دستگاه. "کرم ابریشم همچنین "سرطان زا" است.

Baigi اضافه کرد: اگر یک کارگاه بخواهد با پیله های ایرانی همکاری کند ، از 20 فارواردین بیش از سه ماه نخواهد داشت ، هنگامی که خرید تخم مرغ Noghan شروع می شود ، تا زمانی که پیله به بهره برداری برسد ، و در طول سال ، اگر واسطه هاوارد کردن پیله های خارجی ، کارگاه های آموزشی می توانند کار کنند. دوره کاری آنها در کل به 6 ماه نخواهد رسید.

وی گفت: "مشکل دیگر ما این است که مقامات محلی قدرت زیادی برای تغییر وضعیت فعلی ندارند زیرا تصمیمات دیکته شده عمدتاً در مرکز استان یا تهران گرفته می شود."

40 ٪ از تصمیمات توسط مدیران محلی گرفته می شود

مدیرعامل Beyg Torbat-E-Heydariyeh Silk نیز به IRNA گفت: "بخش مهمی از عقب ماندگی در این زمینه به دلیل کمبود عشق است و نیاز به عزم جدی دارد. بر این اساس ، گروه های کاری تخصصی باید با همکاری نهادهای اجرایی ، شرکت های دانش و دانشگاه ها تشکیل شوند. "منطقه برنامه.

Alireza Vosoughinejad افزود: "اگرچه ما برای بهبود وضعیت فعلی ، نظرات خود را به مقامات عالی ارائه می دهیم ، اما در پایان ، نظر آنها برای ما معتبر تلقی می شود و به عبارت دیگر ، نقش ما در تصمیمات کلان کشور فقط استحدود 40 ٪دانش بهتر و بیشتر ما در مورد منطقه ، این رقم کافی نیست.

وی برخی از اقدامات انجام شده توسط این شرکت تعاونی برای کمک به فعالان نوگنداری در منطقه را توضیح داد و گفت: "طبق قرارداد با وزارت جهاد برای کشاورزی ، طی 2 سال متوالی ، تخم های نوگان در 10،044 جعبه وارد می شوند و در میان توزیع می شوند. Noghandars. "ما کشور را ساختیم.

Vosoughi Nejad با بیان اینکه اکنون به طور متوسط 300 کارگاه آموزشی در Baig وجود دارد ، افزود: "این کارگاه ها 600 کیلوگرم نخ ابریشم خام در روز تولید می کنند که متوسط درآمد سالانه هر کارگر از این مکان 240 میلیون ریال است."

با توجه به راه حل مشکلات پیله ، وی گفت: "مهمترین راه حل ها جلوگیری از ورود غیرقانونی نخ ابریشم ، وارد کردن پیله به جای نخ ابریشم برای تهیه مواد اولیه برای کارگاه ها و افزایش وظیفه واردات ابریشم خام با 26درصد تعرفه از جهاد کشاورزی. "

Vosoughi Nejad افزود: "برای بهبود ارزش وظایف گمرکی بر روی نخ ابریشم خام ، اساس ارزیابی گمرک برای واردات باید با قیمت روزانه یا نیم محاسبه شود و وزارت سکوت یا صنایع نساجی و پوشاک باید از طریق ایرانی دنبال کندگمرک و همچنین تولید را احیا می کند. "تخم های خانگی Noghan در Torbat-E Heydarieh ، تخصیص واردات تخم های Noghan وارداتی به تعاونی های روستایی و خرید تضمین شده از نخ های ابریشمی خانگی توسط مرکز ملی فرش ایران ، برخی از پیشنهادات دیگر ما برای حل مشکلات پیله است.

مدیرعامل بخش ابریشم Baig Torbat-E-Heydariyeh همچنان به نقش دولت اشاره کرد و اظهار داشت: حمایت از صنعت ابریشم و هنر صنعت ابریشم ، حمایت از تعاونی های تولیدی در این بخش ، فراهم کردن امکانات کم مصرف برای تعاونی های روستایی، پشتیبانی ارزی از واردات تخم های وارداتی و تخم گذاری تخم مرغ یکی دیگر از کالاهای گروه ما برای ارائه اقتصاد در این زمینه است.

احیای مرکز تولید تخم مرغ Noghan کشور به مرکز Torbat-E Heydariyeh به زودی

مدیر مرکز توسعه نوغانداری خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مشکلات کنونی این بخش واردات تخم مرغ بی کیفیت نوغان است زیرا بهترین تخم مرغ نوغان آن است که مطابق با شرایط اقلیمی ایران تولید شود.

عظیم نصیری افزود: 85 سال پیش اداره کل نوغانداری کل خراسان در تربت حیدریه تأسیس شد و در آن زمان این شهرستان به تنهایی 75 درصد ابریشم ایران را تولید می کرد.

وی گفت: سازمان دامپزشکی در سال 1395 به دلیل شیوع بیماری «پبرین» دستور تعطیلی کارگاه های ابریشم بافی در تربت حیدریه و مازندران را داد تا زنجیره شیوع این بیماری قطع شود.

نصیری با بیان اینکه این سازمان در حال حاضر مجوز فعالیت مجدد این کارگاه ها را صادر کرده است، افزود: از آنجایی که تجهیزات کارگاه ما به دلیل تعطیلی پنج ساله نیاز به نوسازی و به روز رسانی دارد، در سفر اخیر نماینده عالی دولت به تربت حیدریه، مشترک ایشانپروژه تحقیقاتی ما با دانشگاه تربت حیدریه ارائه شد.

وی بیان کرد: بر این اساس برای بازگشایی مرکز تولید تخم مرغ نوغان به 25 میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم که البته به صورت اصولی تصویب شده است و از سال آینده این مرکز تولید تخم مرغ نوغان را آغاز می کند.

مدیر مرکز توسعه نوغانداری خراسان رضوی گفت: از دیگر اقدامات ما جوجه کشی تخم نوغان است که توسط شرکت تعاونی نوغان گستر تربت حیدریه انجام می شود و توصیه می شود نوغانداران لارو یک روزه خریداری کنند زیرا این امر می تواند دوره پرورش را کاهش دهد.”.

نصیری افزود: توزیع 18 هزار جعبه تخم مرغ نوغان از ابتدای فروردین ماه امسال در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی آغاز شده که تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

وی گفت: از این میزان تخم مرغ توزیعی نوغان 15 هزار جعبه تخم مرغ نوغان وارد می شود و امسال جعبه های توزیع شده از 2 نوع ایرانی و چینی تهیه شده و هر جعبه با قیمت 150 هزار ریال در اختیار نوغان کاران قرار می گیرد.

مدیر مرکز توسعه نوغان خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به کاهش بارندگی کشاورزان نوغان هر چه سریعتر تخم مرغ مورد نیاز خود را خریداری کنند.

نصیری گفت: این استان پس از گیلان دومین تولید کننده پیله ابریشم در کشور است و بیش از 70 درصد پیله تولیدی کشور در کارگاه های ابریشم بافی شهرستان «بایگ» و روستای «بسک» به نخ ابریشم تبدیل می شود. تربت حیدریه.

شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

استراتژی برای تحلیل فاندمنتال...
ما را در سایت استراتژی برای تحلیل فاندمنتال دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سعید شیخ‌زاده بازدید : 55 تاريخ : سه شنبه 9 خرداد 1402 ساعت: 0:28